רו"ח וורסל ליאור סוקר את הסכומים שרצוי להפקיד לפני סוף שנה לקרן השתלמות על מנת לקבל את מקסימום הטבות המס
רו"ח וורסל ליאור סוקר את הסכומים שרצוי להפקיד לפני סוף שנה לקרן השתלמות על מנת לקבל את מקסימום הטבות המס
קרן השתלמות – 2016
עצמאים:
סכומים ששולמו על ידי בעל הכנסה מעסק או ממשלח יד עבור קרן השתלמות לעצמאים, עד לתקרה של 7% מההכנסה החייבת (תקרת ההכנסה המזכה= 261,000 ₪),יוכרו כהוצאה לאחר הפחתת סכום בשיעור של 2.5% מאותה הכנסה.
במידה שבנוסף להכנסה מעסק או ממשלח יד ישנה גם הכנסה ממשכורת, שבגינה מופרש על ידי המעביד עבור קרן השתלמות, אזי תקרת ההכנסה הנ"ל תופחת בסכום ההכנסה שעליה הופרשו סכומים לקרן השתלמות.
לסיכום: הפקדה מקסימאלית לעניין עצמאים הינה : 18,270 ₪.
קרן השתלמות לבעל שליטה:
סכומים שהופרשו לבעל שליטה בחברת מעטים יותרו כניכוי לחברה לאחר הפחתת 1/3 הממומן באמצעות בעל השליטה. תקרת ההכנסה 188,544 ₪ ושיעור ההפרשה המקסימאלית הכוללת הינה 6% מההכנסה (4.5% משולם באמצעות החברה ומוכר כהוצאה, 1.5% משולם באמצעות בעל השליטה ולא מוכר כהוצאה).
מלבד זאת יש לציין, כי ההפרשות לבעלי שליטה חייבות להתבצע מידי חודש בחודשו ולא כהפקדה חד פעמית בסוף שנה, אחרת שלטונות המס עלולים לא להכיר בהוצאה!
בנוסף, חשוב להקפיד ולוודא שקרן ההשתלמות היא של שכירים/בעלי שליטה ולא של עצמאיים!
תכנוני מס:
הפרשות המעביד בגין קרן השתלמות לבעל שליטה בשיעורים שמעבר ל-4.5% ועד 7.5% ממשכורת היסוד, לא יותרו לחברה כהוצאה (לא ייחשב כהוצאה עודפת) ובמקביל, לא ייחשבו כהכנסה לבעל השליטה (במקרה של הפקדה מקבילה). לכן כדאי לבעלי שליטה לשקול לבצע זאת.